Webinaari jakaantuu kolmeen osaan, joissa käsitellään taiteilijan työn vaikuttavuutta kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta.
Aiheina ovat
- visio taiteilijan asiantuntijuudesta yhteiskunnassa
- toimintamallien arviointi ja
- taitelijan työ hyvinvoinnin sillanrakentajana.
Webinaarin ensimmäisen osan otsikkona on Vision of sustainable society and new expertise. Keynote-puhuja on Johan Lundbladh (CEO, TILLT, Göteborg), jonka puheenvuoro käsittelee taiteilijan työskentelyä taidealan ulkopuolissa organisaatioissa. Hän visioi taiteilijan työn mahdollisuuksia kestävän yhteisön kehittämisessä. Läänintaiteilija Krista Petäjäjärvi (Taike) vastaa visioon kommenttipuheenvuorolla, jossa pureudutaan kotimaiseen kontekstiin ja taiteilijan asiantuntijuuden näkymiin. Tämän osan työkieli on englanti.
Toisessa osassa käsitellään kulttuurihyvinvoinnin toimintamallien arviointia. Erityisasiantuntija Marika Kylänen kertoo THL:ssä toteutuvasta HYTE-toimintamallien arvioinnista, sen taustoista, arviointiluokista ja menetelmästä. Meneillään olevaa arviointiprosessia ja toimintamallien kehittämisalusta Innokylää kuvaavat kommenteissaan Myrskyryhmän taitelija Elli Isokoski ja tuottaja Mervi Leivo sekä Taiken asiantuntija Isto Turpeinen.
Webinaarin kolmannessa osassa performanssi- ja kuvataitelija Pekka Kainulainen (Karjalohja) kertoo työstään ja työn kokemuksista perhetukikeskuksessa Lohjalla. Siun Soten erityisasiantuntija Lauri Saarelainen (Joensuu) pohtii kulttuurihyvinvointitoiminnan mahdollisuuksia perhepalveluissa. Kommenttipuheenvuoroissaan sillanrakentajina ovat Taiken läänintaiteilija Esa Vienamo ja asiantuntija Isto Turpeinen.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan 13.4.2021 klo 12 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/1284EE2F93BF5115